Líder SHL zo Žiliny zdolal vo vloženom zápase slovenskú osemnástku 7:0

09.01.2024 Celý región

Žilina 9. januára (TASR) - Hokejisti tímu VLCI Žilina potvrdili post suverénneho lídra Tipos SHL, keď v utorkovom vloženom zápase zdolali slovenskú reprezentáciu do 18 rokov hladko 7:0. Na čele majú 24-bodový náskok pred Považskou Bystricou, ktorá sa posunula na druhé miesto. V súboji 30. kola si poradila doma s Topoľčanmi 5:2 a preskočila súpera v tabuľke.

Tipos SHL - 30. kolo:

HK 95 Považská Bystrica – HC Topoľčany 5:2
(2:0, 1:0, 2:2)
Góly: 5. Volko (Vorona, Král), 19. Meszároš (Lušňák, Nahálka), 25. Rufati (Lušňák, Cíger), 55. Lušňák (Cíger, Nahálka), 60. Cíger (Lušňák) – 55. Plochotnik (Šachvorostov, Legalin), 58. Novák (Legalin, Šachvorostov). Rozhodovali: Valachovič, Krist – Hajnik, Ščurka, vylúčení: 4:1 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 430 divákov.

hlasy po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/:

Jakub Ručkay, hlavný tréner HK´95 Považská Bystrica: "Teší ma, že sme dokázali zvládnuť zápas a dostať sa na druhú priečku. Ešte viac som rád, že v tomto stretnutí nastúpilo veľa juniorov. Či už na našej alebo súperovej strane. Chlapci si zastali svoje miesta a pre ich rozvoj sú takéto duely veľmi dôležité. Som rád, že sme dnes získali tri body a verím, že duel sa páčil aj obom stranám fanúšikov. Na záver by som chcel poďakovať všetkým hráčom. Bol to skvelý výkon od obrany až po útok."

Vladimír Matejov, asistent trénera HC Topoľčany: "Na zápas sme sa snažili dobre pripraviť. O výsledku rozhodli už prvé dve tretiny, pretože sme málo strieľali a nedohrávali osobné súboje. Neboli sme schopní dať gól. V prvom dejstve sme síce mali niekoľko čistých gólových šancí, no napokon sme inkasovali ako prví. Do poslednej tretiny sme šli s cieľom čo najskôr skorigovať stav. Náš gól na 1:3 však prišiel dosť neskoro. Domáci vyhrali zaslúžene. Od polovice dueli sme navyše hrali len s piatimi obrancami, pretože ďalší sa nám zranil."

vložený zápas Tipos SHL:

VLCI Žilina - JOJ ŠPORT Slovensko 18 7:0
(1:0, 2:0, 4:0)
Góly: 5. Malina (Jakubík, Safaralejev), 30. Varga (Bezúch, Jakubík), 39. Michalík (Koyš), 47. Beták (Šmída), 50. Koyš (Varga, Malina), 54. Malina (Juščák, Bakala), 54. Šmída (Pišoja, Holenda). Rozhodovali: Moller, Čahoj – Ševčík, Hanko, vylúčenia: 6:6 na 2 min, navyše Pacalaj, Palaj, Benko, Dubravík všetci 5+DKZ za hrubosť – Varga, Plančár, Straka všetci 5+DKZ za hrubosť, presilovky: 0:0, oslabenia: 2:0, 925 divákov

hlas po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/:

Martin Dendis, hlavný tréner SR 18: "Do zápasu sme vstúpili aktívne a agresívne. Prvá tretina bola vyrovnaná, mali sme tam šance aj my. V presilovke, ktorú sme si vybojovali našou aktivitou, sme inkasovali gól na 0:3. Druhá tretina bola hore-dole, boli tam nejaké emócie, to k hokeju patrí. Sme radi, že chalani sa nevzdali a bojovali do konca. Výsledok je síce jednoznačný pre súpera, no je tam veľa vecí, z ktorých sa môžeme poučiť. Pre chalanov sú to cenné skúsenosti, že môžu hrať proti takým skúseným hráčom, akých má Žilina."
 

Vyberte región